Stowarzyszenie Strzelców z Broni Historycznej i Czarnoprochowej
Archiwum

Zawody, turnieje, imprezy… lato 2014

By 15 lipca, 2014 13 sierpnia, 2022 No Comments

Lato… z racji, że większość strzelnic w kraju zlokalizowanych jest na wolnym powietrzu szczyt sezonu wszelkich zawodów strzeleckich mamy w pełni. Właściwie nie ma tygodnia, w którym nie można by było wybrać się na jakąś imprezę strzelecką. 28 czerwca Bractwo Kurkowe miasta Wrocławia organizowało XVI Strzelania o Statuetkę Niedźwiadka, połączone z III rundą Pucharu Polski w strzelectwie czarnoprochowym.

5 lipca przyniósł ze sobą XI Turniej CP w Toruniu organizowany przez lokalną grupę Strzelców Kurkowych.

Kolejnym był organizowany w dniach 6 lipca przez Klub Sportowy „Gilza” Strzelecki Turniej Czarnoprochowy w Pleszewie.

Ostatnią imprezą, w której członkowie PRO brali udział to odbywające się 13 lipca zawody strzelania do rzutków TRAP 25 w Dąbrówce Leśnej. Organizowane przez szamotulską „Tarczę” wydarzenie zaowocowało dwoma pucharami dla członków PRO. Koledzy Jan Daniec oraz Tomasz Kierończyk dumnie stanęli na pudle.

Gratulacje!