Stowarzyszenie Strzelców z Broni Historycznej i Czarnoprochowej
pn. Poznański Regiment Odprzodowy

Zawody strzeleckie  Long Range Euro Cup 2022 – Drawsko Pomorskie

By 21 września, 2022 No Comments

W dniach 09-11.09.2022r. w Drawsku Pomorskim odbyły się zawody strzeleckie  Long Range Euro Cup 2022 na dystansie 300m, 600m, 800m, 1000+ w kategorii Modern oraz w dwuboju na dystansie ocenianym wspólnie 100m i 300m w kategorii Karabin Historyczny Wojskowy i Karabin Historyczny Open.

W zawodach tych brali udział członkowie naszego Stowarzyszenia ,,PRO” interesujący się nie tylko strzelectwem czarnoprochowym ale również strzelectwem z broni historycznej i strzelectwem długodystansowym w składzie: Grzegorz Śmiglak, Waldemar Król, Tomasz Błoch, Mirosław Moskalewicz, Jakub Kliś, którzy jak zwykle wykazali się wspaniałą formą i celnością strzałów.

Każdy start na zawodach tej klasy był sukcesem jednak przedstawiamy tych zawodników, którzy zdobyli miejsca najwyżej punktowane.

Niewątpliwie najlepszy okazał się Grzegorz Śmiglak zdobywając brązowy medal w dwuboju Karabin Historyczny Wojskowy. Czyli został drugim wicemistrzem Europy.

Gratulacje !!!

W klasyfikacji generalnej zespołowej, w konkurencji  Karabin Historyczny Wojskowy zespół „2 GIWERY 1 PALEC” w składzie Mirosław Moskalewicz i Waldemar Król zajął 4 miejsce, natomiast w klasie Karabin Historyczny Open zespół ,,PARAFIA” w składzie Tomasz Błoch i Waldemar Król zdobyli brązowy medal. Gratulujemy wyników!!!!